Artistporträtt i miniformat del 3 – BNYE

Swedish

Tredje artisten ut i våran serie artistporträtt inför vår 10-årsfest på Debaser Strand är BNYE. Som vanligt är det vår eminenta medarbetare Mathilda som pratat med vår artist. Imorgon, den 29:e april, är det dags för releasen av BNYE’s debutsingel ’Hol’ Up Trigga’. Spana in teasern i vår tidigare inlägg HÄR.

Om du skulle förklara BNYE med tre ord, vilka tre ord skulle du välja?
Mystik, dramatik och dekadens.

Vad handlar din nya singel om?
Jag kan börja med att erkänna att jag är värdelös på att skriva texter. Jag lyssnar knappt på dem, och jag skriver dem aldrig innan jag skrivit själva grunden till låten samt melodin. Jag faller för känslor och sound när jag lyssnar på musik, och det är detsamma när jag själv skapar.
Men jag tror konceptet grundades i att jag i en period av missnöje hittade vad som gjorde mig lycklig och insikten i att det är viktigt att hålla hårt i det som faktiskt får en att vilja gå upp på morgonen.

Vad vill du att folk ska känna när de lyssnar på din musik?
Att man befinner sig i en annan värld. Som att man vore i ett soundtrack till en värld där man får utrymme och frihet att vara precis som man vill vara.

Hur ser framtidsplanen ut för dig nu?
Min debutsingel ’Hol’ Up Trigga’ släpps nu på fredag (29/4) med efterföljande EP som släpps i maj, som är en introduktion till den musikaliska värld jag hoppas på att få bygga upp. Min hjärna är fylld av idéer och fantasier som behöver någonstans att bo – och nu har de hittat det i form av BNYE.

Single Cover

Artwork: A Lost Place

Vad är din värld, utan musik?
Ovärld.

Hur känns det att få spela på Debaser strand på Pepperbox 10-års jubileum?
Otroligt spännande och kul! Förbered er på något extra.

Hur ska du värma upp innan du går upp på scen?
Med en öl, bra musik och peppande vänner.

Vilka är dina tre favoritlåtar just nu?
Flying Lotus – Camel
Massive Attack – Psyche Flash Treatment
Sevdaliza – That Other Girl